Vi söker en verksamhetsutvecklare till Möckelnföreningarna / Karlskoga
Tjänsten är en visstidsanställning på 85 % av heltid.
2020-11-12

Vill du jobba med ett spännande samverkansprojekt? Bygga samverkansstrukturer för offentlig och civil sektor med invånarnas bästa i fokus? Då kanske denna tjänst är något för dig!

Projektet CROSS (Civilsamhälle och regionens offentliga aktörer i samverkan kring samhällsutmaningar) är ett samverkansprojekt mellan parterna Region Örebro län, Möckelnföreningarna och sex (6) kommuner i länet samt civila samhället i de ingående kommunerna. Det övergripande syftet med projektet är att hitta nya samverkansformer mellan civil och offentlig sektor för att möta både kortsiktiga och långsiktiga välfärdsutmaningar genom att invånare kan erbjudas bättre stöd – vilket leder till såväl en mer effektiv användning av samhällets resurser som bättre folkhälsa.

Projektet kommer att utveckla och testa en flexibel och dynamisk samverkansform som kan anpassas till de behov som finns bland kommunens invånare. Genom ökad samverkan tas nya arbetssätt, metoder och/eller tekniska innovationer fram med utgångspunkt i invånarnas behov. Kommunerna kommer att utgöra olika delprojekt med fokus på olika välfärdsutmaningar. Det övergripande målet är att ta fram en generaliserbar modell för samverkan som sedan ska kunna appliceras och implementeras i andra kommuner både inom och utanför länet.

Låter det spännande och intressant för dig? Tveka inte att läsa mer skicka oss din ansökan.

Vi söker en verksamhetsutvecklare till Möckelnföreningarna i Karlskoga. Du kommer i första hand att arbeta tillsammans med projektledaren för CROSS och vara representant för civilsamhället i de sex (6) ingående kommunerna. Du kommer vidare att vara en del i projektorganisationen och även ta del av Möckelnföreningarnas ordinarie verksamhet för att hitta synergieffekter mellan den och projektet.

Arbetsuppgifter:

Som verksamhetsutvecklare kommer du agera projektmedarbetare tillsammans med projektledaren som är anställd av Region Örebro Län. Tillsammans kommer ni att ha en drivande och stödjande funktion i delprojekten i de olika kommunerna. Här handlar det om att bygga upp samverkansstrukturer mellan kommun, region och civilsamhälle. Det handlar också om att stötta i arbetet med att involvera invånare i utvecklingsprocesser och att löpande följa upp och förbättra det arbete som sker inom ramen för projektet. Du kommer också att stötta projektledaren gällande helheten i projektet och med arbetet att ta fram en generaliserbar modell för samverkan kring välfärdsutmaningar.

Konkret innebär uppdraget att du bland annat kommer att arbeta med omvärldsbevakning, leda processer, workshops och möten. Projektet tangerar flera andra utvecklingsarbeten som bedrivs både inom regionen, på Möckelnföreningarna och på andra håll i länet. Ett annat viktigt uppdrag är därför att samverka med andra pågående arbeten så att de kompletterar varandra på bästa sätt.

 

Kvalifikationer
Du ska ha relevant utbildning inom samhällsvetenskap, folkhälsovetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska gärna ha utbildning i och erfarenhet av projektledning och/eller verksamhetsutveckling. Kunskaper/erfarenhet från både offentlig sektor och det civila samhällets förutsättningar är meriterande.

För att lyckas i uppdraget förväntas du vara säker på omvärldsanalys, att kunna planera uppdrag/projekt och förhålla dig till deadlines och ekonomiska ramar. Du är intresserad av metoder för att undersöka underliggande behov hos olika målgrupper och har kunskap om/vill lära att omsätta dessa behov i praktiska lösningar. Du förväntas ha ett helhetsperspektiv och goda kunskaper i hur framgångsrikt samverkansarbete ska bedrivas.

Som person är du lyhörd och inkluderar andra genom ett pedagogiskt och ödmjukt arbetssätt. Du har förmåga att hantera komplexa uppdrag med många inblandade parter samt att ha flera pågående uppdrag igång samtidigt. Du är också bra på och känner dig bekväm med att leda workshops, möten och utbildningar av skiftande storlek.

Arbetet kommer att innebära resor inom länet varför körkort är ett krav.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Dina egenskaper
Du har en god förmåga att bemöta människor väl som har olika bakgrund, olika kulturella erfarenheter och som finns inom olika sektorer. Du är noga med att låta alla komma till tals och skapa förutsättningar för allas delaktighet. Vi lägger stor vikt vid god samarbetsförmåga och vilja att arbeta innovativt i team.

Om organisationen
Möckelnföreningarna är en paraplyorganisation för den idéburna sektorn i Karlskoga och Degerfors kommuner, som tar tillvara människors vilja och rätt att samlas. Genom att främja samverkan inom den egna sektorn, men också med såväl offentlig som privat sektor, verkar vi för ett starkare civilsamhälle. Alla föreningar som drivs demokratiskt och värnar om alla människors lika värde är välkomna som medlemmar i Möckelnföreningarna.


Anställningsform
Visstidsanställning.
Perioden 11 januari – 31 juli 2022.
Tillträdesdatum 11 januari 2021.

Så ansöker du:
Ansökan (CV samt personligt brev) mailas till: sofia.tungfelt@mockelnforeningarna.net
Sista dag att ansöka är 2020-11-29

Frågor besvaras av
Verksamhetsledare: Sofia Tungfelt 070 – 380 07 15, sofia.tungfelt@mockelnforeningarna.net

Övrigt 

Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter.

Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Senast uppdaterad: 12 februari, 2013