Vi vill hjälpa er att synas och höras!

Föreningsgästen i CityRadion
I samarbete med CityRadion har Möckelnföreningarna en alldeles egen punkt Föreningsgästen där det varje torsdag kl.10 finns möjlighet att besöka studion och berätta om er verksamhet. Det går även att bli uppringd på telefon samma tid. Ni berättar ex. om vad föreningen gör, någon aktivitet som är på gång eller annat av intresse. CityRadions proffsiga personal gör det till en härlig upplevelse att vara gäst i studion! Läs mer och anmäl intresse här: Föreningsgästen – nå ca 30000 lyssnare via CityRadion


Månadens förening på Nobelhallen
I samarbete med BIK har Möckelnföreningarna möjligheten att en gång per månad under hockeysäsongen, få presentera medlem för alla besökare på Nobelhallen under en ordinarie match. Som medverkande möter ni besökarna genom att ställa upp er på lämplig plats (entrén eller vid kiosken) där ni informerar, har en tävling eller annat passande. Läs mer här: Månadens förening – träffa alla besökare på en hockeymatch i Nobelhallen

Evenemang för att synas och nätverka under 2024

Förenings- och barndag på Nobelhallen

När: Lördag 24/2 – 2024 kl.15:30-19:30
Plats: BIK bjuder in föreningar att visa upp sig i samband med en hemmamatch 2024. Passa på att visa upp en aktivitet, sälj en produkt eller berätta om er verksamhet.
Information och anmälan: https://mockelnforeningarna.se/events/event/foreningsdag-pa-nobelhallen/

Kultur och föreningsdagen (Tidigare Kultur- och föreningskalaset)

När: Lördag 18 maj kl.11-14
Plats: Välkommen på ett knytkalas där vi tillsammans visar upp vad föreningslivet i vårt område erbjuder. Arenor för kalaset är Näset/Aggerudsviken och Bofors stationsområde.
Information: Kommer i början av 2024.

PEP-dagen 2024

PEP-dagen är en hälsodag för alla barn! Fritidsbanken och Generation PEP är huvudarrangörer tillsammans med föreningsliv och andra aktörer som vill bidra till att barn hittar rörelseglädje och goda vanor.
När: En söndag i september 2024
Plats: Vilken arena som blir aktuellt 2024 presenteras senare.
Information: Kommer närmare evenemanget

Framtidsdagen i Karlskoga 2024

När: Under v 40 2024
Info: Under v.40 arrangeras Framtidsveckan i hela Örebro län. Fokus denna vecka är hållbarhet i alla former såsom ekonomisk, ekologisk, social hållbarhet. Många aktörer är anmälda med en bredd av aktiviteter såsom loppis, föreläsning, erbjudande i butiker m.m.
Information: Kommer närmare inpå evenemanget.

Psykiatriveckan 2024

När: v.46 uppmärksammas arbetet för att motverka psykisk ohälsa. Mer information om vad som händer lokalt i Karlskoga/Degerfors kommer senare.
Information: Varje år uppmärksammas psykisk ohälsa med en psykiatrivecka. I Örebro län arrangeras psykiatriveckan i november under vecka 46.  Alla föreningar är välkomna som utställare denna kväll. Mer info närmare evenemanget.

Frivilligdagen – Ideella hjältar på torget

När: I samband med Internationella frivilligdagen 5/12, arrangeras Ideella hjältar på torget i december.
Information: Vi uppmärksammar dig och alla andra som står i kiosken, klipper gräset, säljer lotter, sitter i styrelsen och allt annat som det kan innebära att arbeta ideellt. Det blir musik, lotterier, tipspromenad, dans och underhållning vid stora granen. Passa på att träffa andra frivilliga och ha en trevlig stund! Mer info kommer.
Kontaktuppgifter: Sofia Tungfelt, sofia.tungfelt@mockelnforeningarna.net, 070 380 07 15  

MER ÅRET RUNT

Föjande samarbeten finns för uppvisning av er verksamhet året runt:

Aktivitet på Mötesplats Kupolen – Ungdomens hus och digitalt skapande för alla åldrar

När: Året runt enligt överenskommelse
Plats: Mötesplats Kupolen, Parkstigen 13
För vem: Alla som delar våra värderingar. Ungdomens hus för ungdomar som gått ut grundskolan och upp till 22 år. Övrig verksamhet för 12 år uppåt.
Information: Mötesplatsen skall vara en naturlig arena för samverkan – här kan ungdomar få sina första jobbkontakter, den teaterintresserade kunna ordna en workshop tillsammans med Kulturskolan, den skoltrötte hitta lustfyllt lärande och den pensionerade som hela sitt liv jobbat med betong för första gången testa på 3D-printing. Har du en idé du vill förverkliga? Hör av dig till oss!
Kontaktuppgifter: tel. 0790 61 26 57, kupolen@karlskoga.se
Projektledare Sonja Lumme,  tel. 0586-61336, sonja.lumme@karlskoga.se  

Skolbesök på Rävåsskolan

När: Vardagar under terminen
Plats: Rävåsskolan
Information: Föreningar välkomnas delta med aktiviteter på lämpligt sätt. Skolgården, öppna gräsytor, multiarena samt utomhusskärm för filmvisning finns till förfogande. Mer info: Skolbesök – nå målgruppen barn 7-9 år
Ansvarig: Rävåsskolan, Karlskoga kommun

Kontaktuppgifter:
Annika Berglund på Drivhuset: 070-416 13 94
Emanuel Karlsson på Bladet 070-416 18 96

Marina Sjödahl, marina.a.sjodahl@karlskoga.se, 0586-61420
Sofia Tungfelt, sofia.tungfelt@mockelnforeningarna.net, 070 380 07 15  

Besök/aktivitet på Nickkällan

När: Året runt enligt överenskommelse
Plats: Mötesplats Nickkällan
Information: Föreningar välkomnas delta med aktiviteter på lämpligt sätt. Lokaler för dans, fysisk aktivitet, föreläsningar, pyssel m.m. finns till förfogande. Mer info: Nickkällan– nå målgruppen äldre i Karlskoga Ansvarig: Mötesplats Nickkällan
Kontaktuppgifter: Liliana Cortes, liliana.cortesinsignares@karlskoga.se, 0586-62134
Sofia Tungfelt, sofia.tungfelt@mockelnforeningarna.net, 070 380 07 15

Övrigt:

Samtliga föreningar/nätverk får gratis evenemangssida för marknadsförning på https://www.mockelnforeningarna.se/kalender/ För mer information om evenemangskalender, kontakta webbsupport@mockelnforeningarn.net
Aktiviteter finns i evenemangslista på visitvarmland.com/karlskoga och snart även kommer att presenteras på karlskoga.se. Vill föreningar ha gratis marknadsföring av publika evenemang som arrangeras, ta kontakt med Karlskoga kommuns Servicecenter, tel 0586-61000, info@karlskoga.se. Håll även utkik på Visit Karlskoga Degerfors och Karlskoga kommuns facebooksidor.

Senast uppdaterad: 19 januari, 2024