Vinnare av Föreningslivets Eldsjäl 2020!

Anneli Lyckeborn – Vårat Gäng

Föreningen Vårat gäng startades1965 för ungdomar med funktionsvariationer och har idag ett 80-tal medlemmar. Under 43 år har Anneli varje onsdagskväll under vår- och höstterminerna arrangerat träffar för föreningens medlemmar Anneli har planerat och förberett träffarna, handlat, bokat lokal och gäster.
Med gott stöd av en grupp lojala medhjälpare har hon genomfört träffarna, och avslutat kvällarna med städning och iordningställande av lokalen.
Träffarna är mycket uppskattade, och i dessa pandemitider oerhört saknade, av ungdomarna, oavsett om det är besök hos andra föreningar eller dans och fika hemma i lokalen.
Genom sina enträgna och självuppoffrande insatser under drygt fyra årtionden lever Anneli Lyckeborn gott och väl upp till alla de stipulerade kraven.
En Föreningslivets eldsjäl i ordets rätta och allra finaste bemärkelse!


Övriga nominerade

Anette Jakobsson

Karlskogarevyn Görsköj

Nominering:
Arbetar hårt för allas rätt till kultur. Att föra fram nya förmågor samt även stötta ”gamla” förmågor. Att visa olika sidor av kultur och att revy är en anrik genre.
Arbetar för att visa upp Karlskoga på Sverigekartan.

Nominerad av: Britt Larsson


Anna Lekberg

Bofors gymnastikförening

Nominering:
Som ordförande för Bofors gymnastikförening är Anna en av de många inspirerande ledarna som brinner för barn och ungas fysiska och psykiska välbefinnande. Styrelsen med Anna i spetsen gör alltid ett fenomenalt jobb med att se alla sina gymnaster och arbetar med grupptillhörighet såväl som att utvecklas efter förmåga.

Jag skulle vilja ge alla frivilliga gymnastik ledare och hjälpledare detta pris och vet att det skulle Anna också vilja.

Under detta annorlunda år har hon och styrelsen arbetat extra hårt för att kunna hålla öppet och samtidigt garantera gymnasters och ledares säkerhet och vi klarade nästan hela hösten. Inför våren finns flera spännande och alternativa lösningar på lur och jag har fullt förtroende för Anna och styrelsen som alltid gör sitt yttersta men i år gör sitt yttersta, yttersta.

Tack för allt, Anna!

Nominerad av: Suzy Jensen


Bofors luftvärnsförening

Medlemmarna i föreningen

Nominering:
Under hösten har Bofors luftvärnsförening tagit emot Språka som är ett ESF-projekt för nyanlända. Vi har lärt oss mycket om historia och miljö i området. Det vi dock uppskattat mest är fikat då vi pratat och skrattat tillsammans. Vi har fått nya vänner och många skratt. Vi vill tacka för er entusiasm och er stora öppenhet att ta emot medmänniskor och stolt visa och lära ut. Vi hoppas på ett fortsatt samarbete till våren! Tack!

Nominerad av: Språka-projektet


Janne Petruska

Lagledare för bik07

Nominering:
Finns alltid där och fixar och ordnar kring laget och föräldrar med cuper och övernattningar. Ger alltid 100% med ett stort smile. Han är också en eldsjäl av stora mått.

Nominerad av: Christina Örn


NKJK – Nora Karlskoga järnvägsklubb

Medlemmarna i föreningen

Nominering:
Under våren och sommaren har medlemmarna i NKJK tagit emot Språka, ett ESF-projekt för nyanlända i deras lokaler på Boforsstations området. Vi har hjälpt till med utomhusmiljön men det bästa av allt så har vi fikat tillsammans. Våra nyanlända har fått nya svenska vänner, fått lära sig mer om järnvägar och livet i Sverige. Vi vill tacka för alla goda skratt och all värme ni gett! Ni ska uppmärksammas för er vilja att hjälpa andra människor, att bjuda in och visa medmänsklighet. Tack!

Nominerad av: Språka-projektet


Joakim Rydh

Karlskoga SK

Nominering:
Joakim är en riktig eldsjäl för att han är så engagerad kring Karlskoga SK. Jocke vill alltid ”Sportens” bästa och lägger ner kropp och själ för att vi grabbar i A-laget ska trivas. Hans hängivenhet och omtanke kring klubben är guldvärd. Joakim förtjänar mer uppskattning och hela Karlskoga SK A-lag samt många runtomkring tycker han är en riktigt eldsjäl.

Nominerad av: Edwin Hellman


Lars Bergren

Karlskoga Innebandy

Nominering:
Har lagt ner och lägger fortfarande ner mycket tid för innebandyn i Karlskoga. Lars jobbade även hårt i flera år för att innebandyn i Karlskoga skulle få en ny hall att husera i som förverkligades 2020. Han gör allt för att alla spelare i lagen ska trivas och få de bästa förutsättningar att spela innebandy. Lars är en otroligt viktig eldsjäl för innebandyn i Karlskoga.

Nominerad av: Micke Bergenheim


Liliana Cortes Lööw

Kontaktservice

Nominering:
Liliana drivs av ett brinnande hjärta för de ensamma och hjälplösa som behöver någon annan, att prata med eller hjälp att ta sig till tex till läkare eller annat.
En idéspruta som trots Coronakraven lyckas hålla volontärer och kunder flytande och hitta på nya sött att lösa behoven.

Nominerad av: Anna Danielsson


Sören Jönsson

Tränar fotbollsmålvakter både dam o herr

Nominering:
Sören är en mycket duktig målvaktstränare som hjälper stora som små. Herr o dam med träning för målvakter..

Nominerad av: Magnus Sundell


Tobias Holgersson

Tränare för bik07

Nominering:
Han ställer upp till 100% i alla väder för killarna. Denna höst med förutsättningarna som har varit och fortfarande är. Han är en klar eldsjäl inom hockeyn.

Nominerad av: Christina Örn


Om du saknar namnet på den du nominerat kan det bero på något av följande:

  • Vi har ännu inte kunnat nå den nominerade för godkännande gällande att offentliggöra den nominerades namn.
  • Personen har inte gett sitt medgivande att göra sitt namn offentligt.
  • Personen uppfyller inte kvalifikationerna för att bli nominerad.

Har du frågor? Kontakta oss på sofia.tungfelt@mockelnforeningarna.net

Senast uppdaterad: 2 december, 2020