Vem vill du nominera? Klicka HÄR

Ännu inga eldsjälar nominerade.


Tidigare vinnare:

Vinnare 2022: Abdulrahman ”Abbe” Alzarzour, Skol IF Möckelngymnaiset Karlskoga

Nominering: En ung grabb som har gjort mycket. Han har tidigare varit elevrådsordförande på Möckelngymnaiset och under den tiden gjorde han aktiviteter för att stärka gemenskapen i skolan, bland annat tema-vecka. Parallellt med hans elevrådsordförande posten har han också varit Skol IF ordförande, han har varit drivkraften i styrelsen och har arrangerat en hel del turneringar, bland annat volleyboll, futsal och fotboll. Dessa turneringar har arrangerats inte bara för sportens skull, men också för att stärka gemenskapen bland skolans elever. Abbe brukar säga ”Ökar man gemenskapen ökar man tryggheten och därmed säkerheten”.
Abbe har också jobbat inom kommunen, han har då jobbat med att lyfta upp ungdomarnas åsikter och se till så att unga blir lyssnade på.
Jag känner Abbe mycket väl och vet att han har stora framtidsplaner, att han vinner detta pris kommer vara ett kvitto på att tiden som han lägger ner uppskattas.
Nominerad av: Anonym

Vinnare 2021: Anders Ajjan Johansson, Karlskoga Friidrott, RIK Karlskoga, BIK Karlskoga

Motivering: Ajjan är engagerad för så många barn, ungdomar och vuxna genom sitt otroliga arbete i flera olika föreningar och privat. Huvudföreningen var från början Karlskoga Friidrott men har under årens gång vuxit till att det känns som att han hjälper alla. Friidrotten, Karlskogas para-friidrottare, svenska landslaget i parafriidrott, RIK Karlskoga, BIK Karlskoga, Karlskoga IK, elever som går på Idrottsgymnasiet och andra som har slutat med sin idrott eller som är skadade men som ändå vill hålla igång – Ajjan hjälper alla!
Jag förstår inte hur han har tid och ork med allt då han dessutom jobbar skift på Cambrex i Karlskoga. Ajjan orkar för han brinner för att se människor prestera, utvecklas och må bra. Han är en otroligt genomsnäll person som alltid har nära till skratt och skämt, han bjuder på sig själv och har en förmåga att få andra på bra humör. Utöver det som tidigare nämnts besitter han såklart även stor kunskap inom idrott, rehab och kost som han delar med sig av på ett lättsamt sätt till (framförallt) Karlskogas barn, ungdomar och vuxna.
Ajjan är så värd det här priset för att han aldrig förväntar sig något extra för arbetet han utför i de olika föreningarna – han gör det för barnen/ungdomarna/vuxna!

Vinnare 2020: Anneli Lyckeborn – Vårat gäng  

Motivering: Föreningen Vårat gäng startades1965 för ungdomar med funktionsvariationer och har idag ett 80-tal medlemmar. Under 43 år har Anneli varje onsdagskväll under vår- och höstterminerna arrangerat träffar för föreningens medlemmar Anneli har planerat och förberett träffarna, handlat, bokat lokal och gäster.
Med gott stöd av en grupp lojala medhjälpare har hon genomfört träffarna, och avslutat kvällarna med städning och iordningställande av lokalen.
Träffarna är mycket uppskattade, och i dessa pandemitider oerhört saknade, av ungdomarna, oavsett om det är besök hos andra föreningar eller dans och fika hemma i lokalen.
Genom sina enträgna och självuppoffrande insatser under drygt fyra årtionden lever Anneli Lyckeborn gott och väl upp till alla de stipulerade kraven.
En Föreningslivets eldsjäl i ordets rätta och allra finaste bemärkelse! 

Vinnare 2019: Daniel Lindqvist, Karlskoga Bats 

Motivering: Vinnaren har ett otroligt engagemang i Karlskoga Bats ungdomsverksamhet, är en fantastisk ledare och coach som lägger åtskilliga timmar varje vecka på att utveckla barn och ungdomar, inte bara inom sin sport utan även som individer. Vinnaren har förmågan att plocka fram det bästa hos barnen och ungdomarna, får dem att känna sig sedda, duktiga och får dem att utmana sig utifrån sin egen nivå.  Dessutom skapar vinnaren en trygg miljö där alla är välkomna att spela, delta i läger, cupspel och matcher oberoende av träningsinsats, ålder eller talang. Många har verkligen hittat sin väg till en aktiv fritid får på så vis minnen för livet.  Karlskoga behöver fler som dig Daniel! 

Senast uppdaterad: 8 november, 2023