Karlskoga Skateboardförening: Rampaborg är en ideell förening, som skapades 2005 av dåvarande aktiva eldsjälar inom skateboard. Föreningens syfte är att främja alla typer utav skateboardåkning i Karlskoga.

Föreningen har sett olika ut genom åren; med skateboardskola för de yngre, kioskverksamhet, grafittiskola, tävlingar, öppen verksamhet och byggnation både utomhus och inomhus.

2006 – Påbörjades byggnationen utav inomhushallen Rampaborg, som finns bakom OK/Q8 på Ekeby. Några år renoverades inomhushallen och hölls uppdaterad. Många aktiva medlemmar kom och åkte under våra öppettider som löpte på med 3-7 dagar i veckan. Föreningen blev lite mindre aktiva när fler och fler började arbeta och hade mindre tid att ha öppet, hallen fanns kvar men var mer stängd en period.

I början utav 2011 tog styrelsen nya tag i lokalen och formade lite utav en nystart för Rampaborg. Några tidigare styrelsemedlemmar och några nya började köra igång med nya event, tävlingar och öppettider.
2012 startade starkt med att föreningen blev utnämnda till ”Årets förening 2011″ av Karlskoga Kommun.
Hösten 2018 var Rampaborg med om en omfattande ombyggnation, hela ytan revs och byggdes upp på nytt med nya ramper och obstacles. Nytt för detta år var också möjligheten att åka kickbike i Rampaborg!
Under 2019 har verksamheten förstärkts med nya eldsjälar som hjälper till att driva arbetet med föreningen framåt. Under hösten/vintern har även det sista hörnet i Rampaborg kunnat färdigställas för åkning.
Föreningen är ansluten till Sveriges Skateboardförbund och alla registrerade medlemmar i Rampaborg har därigenom en olycksfallsförsäkring om olyckan skulle vara framme.

Vi har i dagsläget tre olika ytor i Karlskoga som Föreningen bedriver på olika sätt.

En utav ytorna som vi kallar ”Ekeby DIY” är som ett levande projekt. Vi arbetar ständigt och uppdaterar i betong. Något som vi i föreningen älskar att syssla med. Vi skapar det vi vill åka på från grunden här.

Klicka dig gärna in på ”Åkbara ytor” i menyn här ovanför, där kan du se bilder och läsa om dessa ännu mer.