Studiebesök hos Lasertech

Publicerad av: kmw3
20 april, 2015 07:49

 

Torsdagen den 16 april gjorde Karlskoga Motorweteraner ett studiebesök hos Lasertech, ett företag lokaliserat till det gamla Boforsområdet.

Innan en intressant rundvandring, där besökarna fick se lasermärkning, lasersvetsning och 3D-printing, berättade Carolina Johansson om företaget, som bildades år 2000. I dag är man 15 anställda i företaget och är Nordens största legoleverantör av lasersvetsning. Där arbetar man i alla branscher utom personflyg. Stora kunder är bilindustrin, t ex Scania och Volvo.

3D-skrivarna, både för plast och metall, har också tillfört nya kunder. Intressant var att se hur man genom att lägga skikt på skikt kan bygga upp en komplicerad detalj som annars skulle vara mycket svår att tillverka.

 

DSC_0104

 

Carolina Johansson berättar om Lasertechs verksamhet för KMW:s medlemmar.