Motorhistoriska dagen

Publicerad av: kmw3
6 juni, 2018 17:22

Den riktiga sommarvärmen hade tagit semester när Karlskoga Motorweteraner traditionellt firade Motorhistoriska dagen på nationaldagen 6 juni. När karavanen av gammelfordon nått Asphyttan för gemensam picknick sökte de flesta sig till de soliga platser som bjöds för att slippa den värsta kylan.

Färden startade som vanligt från Karlskoga folkhögskolas parkering och gick sedan på slingriga vägar via Linnebäck, Bjurtjärn, Storfors och upp mot Bjurbäckens slussar för att slutligen hamna vid Asphyttans bygdegård. Som vanligt hade många medlemmar hörsammat inbjudan till denna gemensamma utflykt på nationaldagen och det blev nästan trångt på parkeringen vid bygdegården, där medhavda picknickkorgar dukades upp, som sagt gärna i den värmande solen.

Som vanligt var en tipspromenad anordnad av klubbmästare Jan-Eric Johansson. Som rapporterar att den förflutit lugnt och stillsamt och att den vanns av paret Tommy och Liselott Grönlund med rätt svar på åtta av de tio frågorna. Tre tävlande hade sju rätt och bland de lottades paret Elisabeth Lindfors och Tomas Nyberg som andrapristagare.