Lyckat mopperally

Publicerad av: kmw3
5 augusti, 2018 18:05

Man kan nog säga att det såg mörkt ut för årets Mopperally – både bildlikt och bokstavligt. Med två dagar kvar till sista anmälningsdag hade bara tolv ekipage hört av sig. Och den svarta himlen med täta  åskskurar som inledde lördagsmorgonen inbjöd knappast till mopedäventyr.

Men som genom ett under lättade de mörka skyarna och en halvtimme före start fanns uppemot fyrtiotalet moppar med chaufförer på plats vid Bofors station, alla fyllda avförväntningar inför den runt fem mil långa slingan som gick på småvägar via Valåsen, över Ölsdalen och till Degerfors. Därifrån fick mopedisterna köra den nya gång och cykelvägen in till Karlskoga hembygdsgård där köttbullmackor och fika intogs. Slutmålet var som vanligt Bofors station där Tomas Birgersson, Mikael Svensson och Tommy Pettersson fick motta priser för att ha klarat av tävlingsfrågorna bäst.