Rekord för mopperallyt

Publicerad av: kmw3
4 augusti, 2019 18:35

Hela 70 kom till start – 67 nådde målet! När Karlskoga Motorweteraner i lördags anordnade ett mopedrally slogs tidigare deltagarrekord med råge. Det är uppenbart att intresset för äldre mopeder håller i sig och lika uppenbart är det att även chaufförerna i allmänhet uppnått en respektabel ålder.

På startlinjen fanns allt från så kallade rattbikes till välpolerade originalmoppar i nyskick. Och det är nog det som är charmen med mopedhobbyn. Dessutom gör detta att det blir eknomiskt möjlgt för många fler att delta. En originalmoped i bra skick kan nämligen betinga ett antal tiotusen kronor medan en i ”bruksskick” kan inhandlas till ett betydlingt mera humant pris…

Banan var i princip lagd runt Möckeln. Från starten vid Bofors station, där j nu även Motorweteranernas klubblokal nu är belägen, gick den via Kosia och Ölsdalen till Berget där fika intogs.Därifrån fortsatte man över Ängebäck, Gräsdalen och Botorp och sedan i en slinga via Lämås och Espedalen åter till stationsområdet. Under vägen fanns ett antal frågor att besvara och vid stationen hade man dessutom två uppgifter som inte gick att lösa med telefonens hjälp… Den första var en kontroll av lyse och tuta på deltagande mopeder, den andra en traditionell bollkastning i olika stora poängsatta hål.

På stationsområdet bjöds mopedisterna också på korv med bröd innan prisutdelningen där Jan Saarela fick kliva fram och hämta förstapriset efter att ha haft hela 15 rätt på frågorna.Tvåa blev Arne Steen och trea Tomas Skyllkvist, båda med 14 rätt.