Tjejsvängen 2019

Publicerad av: kmw3
18 augusti, 2019 13:36

Att ändra konceptet för Karlskoga Motorweteraners damrally Tjejsvängen visade sig vara ett lyckat drag. Inte mindre än 20 ekipage hade mött upp vid Bofors station när starten gick på lördagsförmiddagen.

-Det är vi väldigt nöjda med, förklarade Annika Liliegren, klubbens kassör och en av initiativtagarna till ett särskilt damrally. Hade det kommit tio hade även det känts bra med tanke på väderprognosen.

Tjejsvängen, som fört en tynande tillvaro i ett par år, fick i år alltså en helt ny utformning. Ingen föranmälan, ingen startavgift. Bara en inbjudan till en tur med likasinnade och med ett antal kontroller inlagda efter vägen. Och i stället för ett matuppehåll vid någon servering var det medtagen picknic som gällde.

De som ställde upp hade också hörsammat uppmaningen att klä sig i för fordonen passande utstyrsel. Priset för Best in show delades ut till Matilda Svensson med passagerare i en Pontiac. Ett hedersomnämnande fick Johanna Cederskog i en Cheva van.

Efter starten från Bofors station for man via gångfartsområdet i centrum ut till Kilsta och första kontrollen, bollkastning i mot en skiva med olika stora hål. Nästa kontroll, pilsläppning ner på en liggande måltavla i Kristinehamn nådde man över Linnebäck och Kväggen. På Berget i Degerfors intogs picknic och kastades hästskor och vid målet vid Bofors station gällde det för föraren att balansera en bricka med halvfyllda glas utanför sidorutan samtidigt som man körde en sträcka med vändning halvvägs. Segern i poängtävlingen delades av Irene Larsson i en Cadillac och Regine Augustsson, Mercedes.

Längs vägen fanns också sex bokstäver uppsatta som tillsammans skulle bilda ett ord ”prisma”. Vinsten här gick till Eva Britt Tegelius Nilsson i en Volvo.