Studiebesök hos CNC Quality

Publicerad av: kmw3
15 oktober, 2019 13:51

Robert Styn vid svarven.

 

CNC Quality i Karlskoga är företaget som i sina CNC-styrda maskiner lika gärna tar sig an små serier som prototyper. När Karlskoga Motorweteraner den 10 oktober var på studiebesök höll till exempel operatören Janne Jonsson på med en prototyp till Saab i titan.

-Tre dagar har det tagit, berättar han. Materialet kostar flera tusenlappar så för att se att det blir rätt gjorde jag först en kopia i aluminium.

Men allt är inte prototyper. Man gör även serier till olika företag och största kunden är Emhart Glass som gör maskiner för tillverkning av glasförpackningar, t ex flaskor. Andra kunder är Volvo PV i Skövde, Atlas Copco i Örebro och BAE-systems.

Platschefen Daniel Nyström berättar att företaget sedan 2015 ägs av Torbjörn Nilssons Sebbot Invest. Man har 45 anställda och omsätter 55 miljoner kronor. Orderstocken är vid KMW:s besök 24 miljoner vilket naturligtvis är positivt men också gör det svårt att klara leveranstider.

Maskinparken består av 24 CNC-styrda maskiner, främst fräsar, men också några svarvar och slipmaskiner.