Motorhistoriska dagen den 6/6 2020

Publicerad av: kmw3
9 juni, 2020 11:03

Karlskoga Motorweteraner firade nationaldagen med gemensam utflykt. Dagen bjöd på soligt och fint väder, prognosen hade visat något annat. Femton fordon startade färden från Korpkullen mot hembygdsgården Börjes i Bjurtjärn. Ytterligare ett fordon anslöt efter vägen.

Vid hembygdsgården möttes vi av Elisabeth och Birgitta som var tidsenligt klädda enligt gårdens traditioner. Efter en stunds plockande med fikakorgar fick vi lyssna till Nicke Larsson som med inlevelse berättade om hembygdsgården samt om tider när järnframställningen pågick runt om i området.

Den traditionella tipspromenaden fanns även med i år men många tyckte att frågorna var svåra. Det skulle även gissas på antalet kolor i burk. Tre stycken hade lyckas få nio rätt på tipspromenaden.

Alf Prytz var en av dessa som vann för han gissade även bäst på 38st i kolor i burken. Rätt antal var 35st och det var Alberto Morello som fixade det.

Solen sken och vi alla var nöjda.