Moppesuccé med rekord

Publicerad av: kmw3
8 augusti, 2021 11:49

Det saknades bara en enda mopedist för att Mopperallyt 2021 skulle nå hela hundra (100) deltagare!  Men 99 glada blåröksentusiaster är ett rejält rekord när Mopperallyt nu gjorde comeback efter ett år av ofrivilligt uppehåll orsakat av det elaka Covid-viruset.

Banan gick efter Kosia, med två kontroller, bland annat skulle, av vice ordföranden egenhändigt hemsydda, ärtpåsar förpassas i en hink.  Vid Berget gällde det sedan, förutom att fika, att räkna får… Av vilka ett och annat tog sig för att gömma sig i fårhuset ibland.

Via kontroll vid Degerfors Folkets park fortsatte färden, via Raka vägen och kontroll vid Jacobs loge, till Linnebäck där förmågan att skilja mutterstorlekar i blindo, sattes på prov – hur många M6 fanns i lådorna?

Efter ännu en frågekontroll vid Bergius bil avslutades rallyt med besiktning av mopederna  vid Bofors station där, efter korvutspisning, en prisutdelning ägde rum. Bäst var Arne Steen, följd av Hans Engström med Ola Särnholm på bronsplats.