Besök hos Lennart Bohlin

Publicerad av: kmw3
28 april, 2022 17:01

Onsdag 27 mars gjorde Karlskoga Motorweteraner ett studiebesök hos Lennart Bohlin på Storängstorps gård. Lennart har där skapat en ”hobbyhörna” som vi nog alla drömmer om så smått. Där finns fem av  hans framgångsrika cartar, bl a en replica av den som han blev världsdmästare med på Le Mans 1984. En seger som han värderar mycket högt, inte minst med tanke på att han två gånger blivit snuvad på VM-titeln av en förare med samma poäng… I samlingen finns också en mindre lyckad cart, ett försök att bygga en mittmotorförsedd bil som visade sig bli okörbar.

Men Lennart är inte den som lutar sig tillbaks och njuter sitt otium på äldre dagar. Efter cartingåren har det blivit flera fortåkningsprojekt och i ”hobbyrummet” tronar ett av hans senaste projekt, en Corvette för historisk racing. Ett monster med en V8 på 650 hästar. Den ska han lufta på Gelleråsen på Velodromloppet och även om han säger att enda målet är att slå legenden Erik Bergers son Anders i en Escort så kommer nog vinnarskallen att ta över…

Träffen hos Lennart var minst sagt uppskattad och som pricken över i rullade han ut Corvetten och bjöd på  en dånande symfoni så gruset blåste bort under de väl tilltagna sidoutblåsen.