Succé för Vårmönstringen!!!

Publicerad av: kmw3
1 maj, 2022 14:20

Bilden här ovan: Eddie Sundlöf med familj och pokalerna för bästa 60-talsbil och publikens favorit, Cadillac Sedan de Ville 1963.

Tredje gången gillt! I  de tre senaste numren av Klubbladet har det funnits en annons för Karlskoga Motorweteraners evenemang Vårmönstringen. Tanken har varit att den lyckade samlingen vid invigningen av klubblokalen Korpkullen ska bli en tradition, men ett elakt virus har gjort att vi tvingats gå ut och avlysa det hela de senaste två åren.

Men skam den som ger sig! I årets första Klubblad var annonsen med igen. Och på självaste Valborgsmässoaftonen vimlade det av både veteranfordon och besökare runt Korpkullen och Bofors station, redan en kvart efter utsatt starttid. Och under dagen var det över 160 gammelfordon, bilar, mopeder och motorcyklar, som passerade in på området. Förväntningarna var stora när Covidrestriktionerna äntligen släppt, men helt klart översteg resultatet förhoppningarna med råge.

Vårmönstringen är naturligtvis i huvudsak en mönstring av gammelfordon från när och fjärran. Men det är också ett evenemang för hela familjen. Man kan rösta på finaste fordon i olika kategorier och även ”best in show”. Och nu bjöds det också på tipspromenader  för både gammal och ung. Ett populärt inslag var klätterväggen som främst lockade yngre unga som föreföll sakna respekt för höjden. Det fanns också både hamburgare, korv och fika att smörja kråset med. Möjligheter att fynda fanns också bland de motorrelaterade saker som bjöds ut av några bakluckeförsäljare…

Efter två förlorade år står det nu tämligen klart att Vårmönstringen är för att stanna. Det är svårt att hitta något bättre ord än succé. Och även om en del av anstormningen kanske kan härledas till covidrelaterad abstinens så har formatet visat sig minst sagt lyckosamt. Vad vi sett är sannolikt en tradition födas i Karlskoga Motorweteraner.