Upprop: Klimatstrejk med manifestationer runtom i hela Sverige!

Varje fredag finns den unga tjejen Greta Thunberg* och hennes vänner utanför riksdagen i en klimatstrejk med målet att Sveriges koldioxidutsläpp ska hamna i linje med Parisavtalet. Thunberg säger i ett upprop,

Det ni gör nu kan inte vi barn ändra på när vi blir äldre. Många brukar säga att Sverige är ett så litet land, att det inte spelar någon roll vad vi gör. Men jag tänker att om några flickor kan få rubriker över hela världen genom att bara inte gå till skolan under några veckor, tänk på vad vi alla skulle kunna göra tillsammans om vi bara ville. Varenda människa räknas. Precis som varje utsläpp. Vartendaste kilo. Allting räknas. Så snälla, behandla klimatkrisen som den akuta kris den är och ge oss en framtid. Våra liv ligger i era händer.

Nätverket Klimatsverige, som består av ett 90-tal föreningar, har gjort ett upprop för att göra 30 november till en rikstäckande manifestation för Parisavtalet och en snabb utfasning av fossila bränslen. Fredagen den 30 november är bara dagarna innan FN:s klimattoppmöte startar i Polen, då världens ledare samlas för att enas om hur vi kan stoppa klimatförändringarna – och nu kan alla som vill vara med och sända en signal från landets 290 kommuner till politiker och beslutsfattare lokalt, nationellt och internationellt. Allt fler kommuner deltar med manifestationer utan för landets kommunhus; Karlskoga är en av dem!

Om du vill läsa mer, kika in på Klimatsverige HÄR
Uppgifter och länkar till evenemangen finns också på Facebook om du klickar HÄR

Vill du delta och stödja klimatstrejken?

Gå till Torget i Karlskoga den 30 november klockan 15.00-17.00!

 

(*) Illustrationen är gjord av Lena Ignestam