Onsdagen den 12 mars invigdes Möckelnföreningarnas nya lokal. Möckelnföreningarna flyttar nu in i turistbyråns gamla lokaler som ligger centralt i anslutning till biblioteket i Karlskoga. Mellan 15:00-19:00 hölls öppet hus. Besökarna var många och stämningen hög.

mingel
Lokalen ska användas för medlemsföreningarnas bästa. Tobias Svensson kommer att handleda och utbilda föreningarna i hur de kan skapa hemsidor inom ramen för webbportalen. Via lokalen kommer Möckelnföreningarna även marknadsföra sina medlemsföreningars olika verksamheter genom att anslå affischer, program och informera. Lokalen kan även nyttjas av medlemsföreningarna efter eget huvud. Inför en konsert, en utställning, festival, marknad m.m. kan er förening bemanna lokalen och använda den för marknadsföring, information, styrelsemöte t.ex. Möjligheterna är stora och mycket handlar om hur vi tillsammans gör det bästa av denna möjlighet. Ju fler föreningar som hjälper till att använda lokalen, desto fler besökare kommer hitta dit. Detta innebär i förlängningen att fler kommer att upptäcka just er förening.

lokalen

Närheten till biblioteket är också mycket positivt. Biblioteket är öppet för alla medborgare. Vi hoppas att biblioteket och föreningarna ska befrukta och berika varandras verksamheter. Biblioteket drar besökare som kan upptäcka föreningslivet och föreningslivet kan bidra med att skapa ytterligare liv, rörelse och passion på biblioteket.

musiker

Invigningen hölls klockan 19:00 i biblioteket. PerArne Swanolf, utbildningsledare på Karlskoga folkhögskola och sekreterare i Möckelnföreningarnas styrelse var konferencier. Besökarna bjöds på snittar, bubbel och musikunderhållning. För musiken stod Carl Björkegren och Markus Sundell som studerar på Karlskoga folkhögskolas musiklinje. Ewa Thunberg, som arbetar på Karlskoga turistbyrå och även sitter med i styrelsen för Värmlands BergsLag, invigningstalade och klippte bandet.

Tack alla som kom och bidrog till en fantastisk invigning!